88.jpg
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Prof. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ M.D., Ph.D., F.E.B.G.H., M.A.C.G. 
ASSOCIATE PROFESSOR, “GR. T. POPA” UNIVERSITY OF MEDICINE & PHARMACY, IASI, ROMANIA

ΚΛΙΝΙΚΟ ΔΙΔΑKTIKO & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

           Ως βοηθός στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο), συμμετείχα στη διδασκαλία τόσο των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και των Ειδικευομένων στην Παθολογία Ιατρών.

          Ως Επιμελητής και Διευθυντής στα Γαστρεντερολογικά Τμήματα του θεραπευτηρίου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ και ασχολήθηκα συστηματικά με την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ειδικευομένων στη Γαστρεντερολογία Ιατρών των δύο αυτών Τμημάτων. Η πρακτική τους εκπαίδευση αφορούσε στή διαγνωστική και θεραπευτική ενδοσκόπηση του ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού συστήματος αφενός, και αφετέρου την εκτέλεση βιοψιών ήπατος και λεπτού εντέρου. Η κλινική εκπαίδευση περιέλαβε την διδασκαλία παρά την κλίνη των ασθενών, κλινικοπαθολογικές συζητήσεις ενδιαφερόντων περιστατικών, βιβλιογραφική ενημέρωση, προβολή διαφανειών κλπ. Εικόνα της εκπαιδευτικής δραστηριότητός μου προκύπτει από την ανάλυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητος του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Αντικερκινικού Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ (Τόμος ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 1987-1990), καθώς και των Πεπραγμένων του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

       ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «Μαθήματα Κλινικής Γαστρεντερολογίας» που παραδίδω ετησίως επί 23 συνεχόμενα έτη (1997-2020, έξη τρίωρες διαλέξεις – μία ανά εβδομάδα, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Master Science – Clinical Pharmacology).

     Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Master Science) της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Καθ. κ. Χρούσσος) με τίτλο “Ο ρόλος του stress”.  Τίτλος διάλεξης “Religion, spirituality and Medicine”. Στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμμετέχω 9 συνολικώς έτη (2010 - 2018). 

        Στο διδακτικό μου έργο εντάσσονται και τα εκατοντάδες Σεμινάρια, Συζητήσεις Στρογγύλων Τραπεζών και Διαλέξεις τις οποίες έδωσα σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας μας και του εξωτερικού. 

         Περιλαμβάνονται ακόμη τα τέσσερα διεθνή ιατρικά συνέδρια στην Ογκολογία του Πεπτικού συστήματος τα έτη 2000, 2004, 2007 και 2009 στα οποία ήμουν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και για τα οποία γίνεται μνεία σε άλλα σημεία αυτού του υπομνήματος.

         Τέλος στο διδακτικό μου έργο περιλαμβάνονται ακόμη:

 1. Η μετάφραση του βιβλίου του καθηγητού De Dombal στα ελληνικά και με τον τίτλο «Οξεία Κοιλία» από τις εκδόσεις Παρισιάνος (Πρωτότυπος τίτλος: «The Acute abdomen»),

 2. Η μετάφραση του τμήματος «Νόσοι του Πεπτικού» στο βιβλίο ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ HARISSON (Παρισιάνος 1994),

 3. Η συμμετοχή στη συγγραφή της επανέκδοσης του βιβλίου «ΚΟΛΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΙΤΙΔΕΣ» του καθηγητού Ο. Ν. Μανούσου (2003), 

 4. Η μετάφραση του εκ 1300 σελίδων βιβλίου των Misiewicz et al DISEASES OF THE GUT AND PANCREAS (Παρισιάνος 1997),

 5. Το βιβλίο το οποίο εξέδωσα από κοινού με τον Π. Κοσμίδη, ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και για το οποίο αναφέρομαι σε άλλα σημεία (πρώτη ΄Εκδοση 1991, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1991), εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο του διδακτικού μου έργου.

 6. Το βιβλίο μου “INFLAMMATORY BOWEL DISEASE: ETIOPATHOGENESIS, CLINICAL MANIFESTATIONS, DIAGNOSIS, TREATMENT” του οποίου η τελευταία (τέταρτη) έκδοση το έτος 2012, είναι στην Αγγλική γλώσσα. Στην συγγραφή του συνέβαλαν πλέον των 100 Ελλήνων και ξένων ειδικών στην ΙΦΕΝ και συνιστά την πρώτη Ελληνική προσπάθεια καταγραφής των παραμέτρων της τόσο ενδιαφερούσης αυτής νοσολογικής οντότητος, προσπάθεια που προβάλλει την Ελληνική Γαστρεντερολογία διεθνώς. 

 7. Το βιβλίο «ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΠΑΘΟΥΣ ΦΛΕΓΜΟΝΏΔΟΥΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ – ΕΛΚΩΔΟΥΣ ΚΟΛΙΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ CROHN» το οποίο εξέδωσα με τη συνεργασία του Χειρουργού καθηγητού στο ΕΚΠΑ κ. Κ. Βαγιανού (2018).

 8. Το βιβλίο «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΚΩΔΟΥΣ ΚΟΛΙΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ CROHN: Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ» Εκδόσεις «Βήτα» 2016, το οποίο εξέδωσα με τη συνεργασία της Βασιλικής Καραγιάννη και της Αικατερίνης Τριανταφυλλίδη.

Analyzing Scans

Καθηγητής

Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης

MD, PhD, FEBG, MACG
Γαστρεντερολόγος

 • Αν. Καθηγητής Ιατρικού Πανεπιστημίου Ιασίου, Ρουμανία

 • Τ. Συντονιστής Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Με περισσότερες από 4 δεκαετίες εμπειρίας και εξειδίκευσης, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των παθήσεων του πεπτικού, παρέχοντας ασθενοκεντρική φροντίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Γαστρεντερολόγος Ιωάννης Τριανταφυλλίδής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιασίου, Ιατρεία Γλυφάδα - Χολοργός

Επικοινωνία - Ιατρεία

METROPOLITAN GENERAL

Λεωφ. Μεσογείων 264, Χολαργός 15562

Τηλ. Ραντεβού: 6944 432917

Ωράριο Ιατρείου:

ΔΕΥ - ΤΕΤ - ΠΑΡ  08:30 - 14:00

κατόπιν ραντεβού

Mediterraneo First Care

Λεωφ. Βουλιαγμένης 85, Γλυφάδα 16674

Τηλ. Ραντεβού: 6944 432917

Ωράριο Ιατρείου:

ΤΡΙ - ΠΕΜ  16:00 - 20:00

κατόπιν ραντεβού

Επικοινωνία με τον Ιατρό:

6944 432917

 • Facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας στο site μας

Αποποίηση Ευθύνης
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κλινική εξέταση,

την ιατρική διάγνωση, τη θεραπεία, τις συμβουλές ή τις οδηγίες του γιατρού σας

Copyright © 2020 | Athens | Prof. John K. Triantafillidis ® Gastroenterologist

ASSOCIATE PROFESSOR, “GR. T. POPA” UNIVERSITY OF MEDICINE & PHARMACY

Medical Design MS