ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ MD PhD  Γαστρεντερολόγος - Επεμβατικός Ενδοσκόπος

Ο Δρ. Θωμαΐδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε ως αριστούχος από το 2ο Λύκειο Παπάγου και κατόπιν εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. Το 2003 αποφοίτησε πρώτος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου "Άριστα". Κατά τη διάρκεια των σπουδών του φοίτησε ως "clinical elective" στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου "Semmelweis" της Βουδαπέστης, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πράγας καθώς και στο St. George's Hospital του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως προπτυχιακός φοιτητής έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) και από το Ίδρυμα Ανάγνου, ενώ μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Αρκεσίνης στην Αμοργό.

Το 2004 έλαβε την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος στην Γερμανία. Το 2006 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Johannes-Gutenberg στο Mainz της Γερμανίας όπου και παρέμεινε και ολοκλήρωσε την ιατρική ειδικότητα της Παθολογίας και Γαστρεντερολογίας το 2014.

Μετά την λήψη της ιατρικής ειδικότητας ο Δρ. Θωμαΐδης παρέμεινε στην πανεπιστημιακή κλινική του Πανεπιστημίου Johannes-Gutenberg στο Mainz όπου ανέδειξε πλούσιο συγγραφικό, κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο με πολλαπλές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Ως εκ τούτου αναγορεύτηκε το 2017 αναπληρωτής Καθηγητής στην Γαστρεντερολογία στο εν λόγω πανεπιστήμιο.

Η κλινική του εμπειρία περιλαμβάνει το ευρύτερο φάσμα της γαστρεντερολογίας, ηπατολογίας, τους όγκους του πεπτικού συστήματος και την επεμβατική ενδοσκόπηση.

Το 2017 μετεκπαιδεύτηκε στις νεώτερες εξελιγμένες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής ενδοσκόπησης (ESD, POEM, EFTR) στο μεγαλύτερο κέντρο παγκοσμίως του Πανεπιστημίου Fudan στην Σαγκάη, Κίνα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή PH. Zhou.

To 2018-2019 ο Δρ. Θωμαΐδης μετεκπαιδεύτηκε στην θεραπευτική και επεμβατική ενδοσκόπηση (EUS, ERCP) στο St. Michael's Hospital, University of Toronto στον Καναδά, το οποίο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αναγνωρισμένα "Centers of Excellence" από τον παγκόσμιο οργανισμό ενδοσκόπησης (WEO).

Κατά τη διάρκεια της κλινικής του σταδιοδρομίας τιμήθηκε με το Waltner-Krienitz βραβείο για την έρευνά του στον γαστρικό καρκίνο, ενώ έχει λάβει πολλαπλά βραβεία και travel grants για παρουσιάσεις εργασιών σε διεθνή συνέδρια.

Από τον Νοέμβριο του 2019 εκτελεί χρέη Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού.

Ο Δρ. Θωμαΐδης είναι μέλος της Ελληνικής Γαστροεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού (ΕΕΟΠ), της Γερμανικής Γαστροεντερολογικής Εταιρείας (DGVS), της Αμερικάνικης Εταιρείας Ενδοσκόπησης (ASGE) κ.α.

Συμμετέχει ως ομιλητής και Πρόεδρος σε πολλά διεθνή συνέδρια ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε κλινικές μελέτες με θέμα την επεμβατική ενδοσκόπηση και την γαστροεντερολογική ογκολογία.

Από τον Ιούλιο του 2019 έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και διατηρεί ιατρείο στο Μαρούσι.

Θωμαΐδης Θωμάς MD PhD

Γαστρεντερολόγος - Επεμβατικός Ενδοσκόπος

Analyzing Scans

Καθηγητής

Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης

MD, PhD, FEBG, MACG
Γαστρεντερολόγος

  • Αν. Καθηγητής Ιατρικού Πανεπιστημίου Ιασίου, Ρουμανία

  • Τ. Συντονιστής Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Με περισσότερες από 4 δεκαετίες εμπειρίας και εξειδίκευσης, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των παθήσεων του πεπτικού, παρέχοντας ασθενοκεντρική φροντίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Γαστρεντερολόγος Ιωάννης Τριανταφυλλίδής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιασίου, Ιατρεία Γλυφάδα - Χολοργός

Επικοινωνία - Ιατρεία

METROPOLITAN GENERAL

Λεωφ. Μεσογείων 264, Χολαργός 15562

Τηλ. Ραντεβού: 6944 432917

Ωράριο Ιατρείου:

ΔΕΥ - ΤΕΤ - ΠΑΡ  08:30 - 14:00

κατόπιν ραντεβού

Mediterraneo First Care

Λεωφ. Βουλιαγμένης 85, Γλυφάδα 16674

Τηλ. Ραντεβού: 6944 432917

Ωράριο Ιατρείου:

ΤΡΙ - ΠΕΜ  16:00 - 20:00

κατόπιν ραντεβού

Επικοινωνία με τον Ιατρό:

6944 432917

  • Facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας στο site μας

Αποποίηση Ευθύνης
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κλινική εξέταση,

την ιατρική διάγνωση, τη θεραπεία, τις συμβουλές ή τις οδηγίες του γιατρού σας

Copyright © 2020 | Athens | Prof. John K. Triantafillidis ® Gastroenterologist

ASSOCIATE PROFESSOR, “GR. T. POPA” UNIVERSITY OF MEDICINE & PHARMACY

Medical Design MS