top of page

Pectin and Kaolin as Adjunctive Metabolic Therapy for Maintaining Remission in Ulcerative Colitis

  • Εικόνα συγγραφέα: Dr. Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης
    Dr. Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης
  • πριν από 13 ώρες
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Αγαπητοί φίλοι,

με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά σας ενημερώνω για το ακόλουθο άρθρο μας το οποίο δημοσιεύθηκε μόλις χθες στο έγκυρο διεθνές περιοδικό NUTRIENTS (Impact Factor: 5.5) και με τίτλο "Pectin and Kaolin as Adjunctive Metabolic Therapy for Maintaining Remission in Ulcerative Colitis: Biological Rationale, Current Evidence and Future Clinical Perspectives ".


Το περιεχόμενο του άρθρου αφορά μια νέα προσέγγιση στη συντηρητική αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδος με τη χρήση ενός συνδυασμού ευρέως διαθέσιμων και εξαιρετικά φθηνών φαρμακευτικών ουσιών. Προτείνεται στη διεθνή ιατρική κοινότητα η μελέτη του συνδυασμού των δύο αυτών ουσιών στους ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα με στόχο την αποφυγή των υποτροπών της νόσου.



Το άρθρο ευελπιστώ ότι θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον και θα παρακινήσει στη διενέργεια πολυεθνικών - πολυκεντρικών μελετών που θα αποδείξουν (ή θα διαψεύσουν) τις προσδοκίες μου. Εάν η χρήση του συνδυασμού αυτού στη θεραπεία των ασθενών με ελκώδη κολίτιδα (η οποία σημειωτέον ήταν στο νου μου πολλά χρόνια) αποδειχθεί χρήσιμη, αυτό θα αποτελέσει μιά μικρή ηθική ικανοποίηση και μικρή συμβολή του υπογράφοντος στην αντιμετώπιση των ασθενών με ελκώδη κολίτιδα.


Διαβάστε και κατεβάστε το άρθρο από εδώ:


Σχόλια


bottom of page