top of page
  • Εικόνα συγγραφέαDr. Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης

Πολυβιταμίνες και γνωστική επάρκεια: Νέα δεδομένα από την μελέτη COSMOS



Έχουμε επισημάνει σε παλαιότερες αναρτήσεις τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διατήρηση της υγείας η καθημερινή λήψη πολυβιταμινούχου σκευάσματος.

Νέα δεδομένα από τη Μελέτη COSMOS (Cocoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study – Αποτελέσματα Συμπληρώματος Κακάο και Πολυβιταμινών) που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition (18 Ιανουαρίου 2024) υποδηλώνουν ότι η καθημερινή λήψη σκευάσματος πολυβιταμινών βοηθά αποτελεσματικά στην προστασία του εγκεφάλου που γερνά.

 

Η μετα-ανάλυση τριών διαφορετικών μελετών παρέσχε ισχυρές και σταθερές ενδείξεις ότι η λήψη μιας καθημερινής πολυβιταμίνης, που περιέχει περισσότερα από 20 βασικά μικροθρεπτικά συστατικά (micronutrients), βελτιώνει τη μνήμη, βοηθά στην πρόληψη απώλειας μνήμης και επιβραδύνει την γνωστική γήρανση.

 

Οι συγγραφείς χαρακτηρίζουν αυτές τις ελεγχόμενες μελέτες ως «συναρπαστικές» και υποστηρίζουν ότι τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα αποτελούν ασφαλή, προσβάσιμη και οικονομικά προσιτή προσέγγιση για την προστασία της γνωστικής υγείας σε ενήλικες μεγάλης ηλικίας.

38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page